První můj macek sezóny, ze svazové vody 1. dubna.

03.04. 2015

Zprávu napsal: Ondřej Kopačka

Dva dny před odjezdem na dvoudenní výpravu jsem byl vyhlédnuté místo prokrmit kilčem pěkně vytvrdlého Červeného játrového lososa, co mi zbyl ještě z loňské sezóny. Přišel den D brzy ráno, venku vítr jako blázen, nasněžíno, no hnus. Na již přezutých letňákách jsem opatrně doklouzal k domu rodičů, kde mám cajky. Na půl sedmou jsem byl domluvenej s parťákem Filipem. Sníh, nesníh, zmrzlej čekal před barákem. :-) Naložili jsme věci, člun a hurá na ně. Dojeli jsme na místo, nahodili jsme pruty a koukali, jak se střídá počasí. Co půl hodiny něco jiného, slunce střídalo zataženo se sněžením, jenom vítr a zima byly pořád. Dokonce kus za námi spadl slušný strom, na kterém Zorka pózuje na fotce. Zkoušel jsem 16 mm koule Natural foodu a Ostrého zimního lososa. Kupodivu prut s nastraženým Ostrým lososem 16 mm + 16 mm plovka se po pár hodinách rozjel. Nezdál se zprvu moc velký, a tak jsem nešel do člunu a táhnul jsem ho svižně ke břehu, aby mi nezajel někam do vázky. U břehu na nás vykoukl a asi jsme se mu moc nelíbili. Začal pořádný souboj na blízko s dobrým koncem. Návazec nezklamal. Kapr měl 17,5 kg. Kdyby zabral jen o půl hodiny déle, měl jsem konečně pořádného kapra na sněhu, protože po vyfocení přišla hned sněhová vánice. :-) Filipovi se také dařilo na Kořeněného smraďocha a na Červeného játrového lososa tahal kapry kolem 60 cm, amura, cejny, skaláky. Zkrátka jeho vydatný zákrm partiklem smíchaným s methoďákem zafungoval. Já jen koukal, jak tahá a druhého záběru jsem se dočkal až dnes při balení od 60 cm kapříka. Přesto jsem nadšený z krásného zdravého kapra!

Tip pro vás - Po tom co jsem viděl na svých jarních, poměrně úspěšných výpravách okolní rybáře, jak se marně něco snaží chytit na fluo barevné plovoucí kuličky tu mám pro vás tip. Pokud nechytáte přes den na křišťálové vodě, mražené plovoucí boilies vyrobené z kvalitního těsta s korkem, které sice není barevné (což se líbí hlavně lidem), bude vždy účinnější. A to jak jako samotný pop up nebo na panáčka. Naše popky necháváme sušit déle než klasické mraženky, proto je můžete vzít rovnou z mrazáku, nandat do kelímků s dipem a v dipu se nezkazí. Mám to ozkoušené, vozím je takhle celý rok. ;-)
5cecf3c992fe2.jpg
5cecf3c99b130.jpg
5cecf3c9a2936.jpg
5cecf3c9ad25e.jpg
5cecf3c9b52ea.jpg
5cecf3c9be6ad.jpg
Zobrazeno: 1402 x
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete zde.