Víkend na Vltavě

23.11. 2020

Zprávu napsal: Kreveťák

Ahoj FF rodinko!

Po sezoně stravené na soukromých revírech nastal čas na ten pravý zážitek z rybaření. Plán zněl jasně! Kapra nad 10 kilo z těžké vody, za kterou na náš úsek určitě považovat dá! S kamarádem jsme si chtěli dokázet teorii výskytu ryb na 8 km dlouhém useku řeky, ačkoli známe (možná lepší místa). Kdo nezkusí...nezjistí.

Začátkem týdne jsem echolotem projezdili vytipovaný kus řeky, který mnozí rybáři měli za vybagrovaný, rovný...no prostě nudný kus Vltavy. Opak byl pravdou, echolot odhalil krásné dolíčky, hrany od 2m do 4m... Již první den proběhl prní zákrm boilies Konopí, ovoce s AK Scopex a testovaný Milk Shake. Pak vždy po práci pravidelná dávka 2 kg kuliček (půlených)

V pátek rychle po práci naházet věci na lod a šlo se na to. První kapr na sebe nenechal dlouho čekat. Jak jsem předpověděl, první zobl Ondrovi peletu Červený játrový losos nadlehčenou Ananasovou plovkou.

Do rána byl klid. Mě vytáhl ze spacáku kapr hend, co vyšlo sluníčko a začalo alespoň trochu hřát. Kulička Červeného lososa zafungovala i ve studené vodě na 100%! Sluneční den nám zpetřovali kapři mezi 7 - 10 Kg. Večer nás vytáhl daleko vyvezený prut šponovaný přes boji do úhlu, kde jsme měli předkrmeno. Ale ukotvená nákladní lod nám pláný zkomplikovala. Nakonec se na břeh, se podíval kapr lehce přes 15 kg. Zobnul peletu Červeného játrového lososa s Ananas popkou! Pro nás obrovský uspěch na vodě která je plná vázek a plujícího bordelu...

Závěrem jsme byli rádi, že se nepovedl kapr nad 20 kilo. Možná už by nás to k naší Vltavě tak netáhlo. Doufáme, že tam takový kapr plave a stále budeme vymýšlet, co a jak zlepšit a udělat, aby to jednou vyšlo. :)

Petru zdar!

A hlavně choďte na ryby, do přírody v dnešní nelehké době ;-)

 

 

 

5fbc08313dba9.jpg
5fbc084bdc6ef.jpg
5fbc086655dab.jpg
5fbc087d6565a.jpg
5fbc0a008236c.jpg
5fbc0a1d1d278.jpg
5fbc0a426dbf7.jpg
5fbc0a8e5dbfb.jpg
5fbc0aa3a2350.jpg
Zobrazeno: 1028 x
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete zde.