Stairs 2 Hell 2023

16.10. 2023

Na letošní sedmý ročník Stairs jsme vyrazili již po 5té v tom samém složení Já, Kesam a Žižka.

Pro mě to byl již 6tý ročník. Na prvním jsem byl s tátou a s bejvalkou.

Z 6ti startů jsme byli 4x v top 10 a nejhůře na 22. místě. Posbírali jsme umístění v sektorech, výhru těžby… Letos to klaplo na bednu, ale nebudu předbíhat.

Začneme krmením. Krmení je podle mého názoru alfou a omegou úspěchu na těchto velkých závodech. O tom jsem naprosto přesvědčený. Ničím jiným se nelze odlišit od ostatních. Na Stairs 2 Hell se hlásí stovky teamů z celé Evropy a vybírá se 100 nejlepších. Tam se neodlišíte lepším cajkem, to tam mají téměř všichni lepší než my. Každý má zkušenosti, každý ví kam to položit, každý je odhodlaný makat, každý umí udělat dobré montáže, každý umí kotvičkovat... Ty rozdíly v kvalitách teamů jsou minimální.

Kvalita krmení a strategie krmení je podle mě po losu nejdůležitějším faktorem. Na každých závodech mám dopředu dáno kolik tam budeme sypat pokud to bude brát hodně, málo nebo vůbec. Řekl bych, že na to mám za léta závodění čuch, kolik tam toho nasypat a kluci tohle nechávají do velké míry na mě. Prozradím dvě věci. - Čím méně bere, tím více krmím. To je moje zásada fungující od malých řek po velké přehrady. A že jsme s sebou měli 150 kg boilies na 4 pruty + nějakou peletu a velkou část jsme ještě vezli domů.

Letos ani nebyl čas něco dipovat dopředu. Nabrali jsme kdo, co chtěl na krámě a dipovali jsme až u vody. Žižka rád chytá Ostrého zimního lososa, Kesam rád zkouší testovanou Chilli / Lesní jahodu, já mám rád mraženku Červeného játrového lososa a Ocean mastera má rád každý, kdo ho kdy dal pod háček. laughing Od každého jsme vzali 30 kg různých průměrů, akorát Červeným játrovým lososem krmíme vždy nejvíce, takže toho 60 kg. Dipy vždy na 10 kg dva tekuté a jeden suchý. To je tak akorát. Každá kulička, co leté do vody, musí být maximálně atraktivní, tedy nadipovaná v tekutém i suchém dipu. + Ty pod háček ještě obalujeme mraženými boilies těsty.

20231007_173937.jpg
20231007_175203.jpg
20231007_181642.jpg
20231007_180141.jpg

Teď k průběhu závodu. První den byl klasicky hezky strávený den ve Strachotíně. Ceremoniál, losování, pokec s ostatními závodníky, pečený prase... Vylosovali jsme místo 99. Dokud jsme se nekoukli, co se tam nachytalo předešlé ročníky, tak se nám flek líbil. laughing No nic, vše jsme nachystali a čekali na první záběr.

387737671_6975644682465918_3726429162242346236_n.jpg

První ráno, den a noc nic nezabralo. Ale už druhé ráno jsme chytli dva kapry. Většího na Ocean master, na prutu o který jsme se střídali. Menšího drapnul Žižka na Ostrého zimního. Na tu bídu v našem sektoru se nám to začalo rozjíždět rychle. Od nějakého místa 70 po 100 se chytilo pár ryb. Samozřejmě nám to zvedlo náladu. smile

385886049_6981596511870735_5607558498003284514_n.jpg
386725072_6981596745204045_3224018705185810080_n.jpg
386506631_6981597061870680_3236081174338718008_n-modified.jpg

Čekali jsme, že se pruty rozjedou třeba přes den nebo v noci, ale nic. Další záběr přišel zase až další ráno. Rozjel se zase Ocean master a byl z toho kapr 20,48 Kg. Teď koukám, že měl přesně stejnou váhu jako ti dva předtím dohromady. To nám zvedlo náladu samozřejmě ještě mnohem více a začali jsme doufat v nějaký fajn výsledek.

387009277_6985345411495845_1075494033076042716_n.jpg
fb_img_1697113159338.jpg
387745428_6981596858537367_9054112994132845292_n.jpg

Další den, noc pořád to samé. Když byl záběr, tak akorát od cejna. Ráno se rozjel prut s Ostrým zinmím lososem a byl z toho kapr 14,9 Kg.

received_1507870346457808.jpeg
391670065_6990142531016133_9178184588121574193_n.jpg
387169605_6990142204349499_1694525840595944418_n.jpg

Pak zase to samé. Celou noc jsme se krásně vyspali a ráno se rozjel prut s Červeným játrovým lososem jsem si chytil kapra konečně taky já.

387849719_6994086573955062_5210092858668633114_n.jpg
387041604_6990142774349442_6927650448492547319_n-modified.jpg

Ovšem pak se stalo něco neuvěřitelného. V poledne, ani vlnka a najednou jízda na Ostrého zimního lososa. Ale jaká jízda, to asi nikdy nezapomeneme. Píp, píp a pak jak kdyby se měl rozletět naviják. Kluci vyjeli a kapr si pořád bral. Nakonec ho dojeli a asi za půl hodiny ho vytáhli. Kapr měl neuvěřitelných 29,35 kg!

fb_img_1697201444397.jpg

Tímhle kaprem jsme vyskočili na 2. celkové pořadí. Chybělo nám přepsat našeho nejmenšího kapra 14,9 Kg na nějakých 16,65 kg na první místo. Samozřejmě zase teamům za námi také stačilo přepsat něco za něco a sesadili by nás. Nakonec jsem ještě měl já a Kesam záběr. Ale to nedopadlo kvůli vázce. Nakonec nás nikdo do rána nesundal a my mohli oslavovat.

Ani ostatní teamy s krmením Free Fish se nedali zahanbit. Radek dostal na Ocean mastera krásného kapra 19,45 kg. Kluci z druhého teamu hned na začátku dostali na popku Chilli / Lesní jahoda jednoho z prvních kaprů závodu. Pak ještě doplnili tabulku, bohužel měli před sebou tolik vázek, že jim tam většina kaprů skončila. Na tomto závodě je každý kapr úspěch, spoustu teamů neměli kapra žádného.

387784962_646463857620910_8620367383507935428_n.jpg
fb_img_1696840470647.jpg
386108323_10224449046795427_6944463847884325574_n.jpg

Druhé místo na Evropském šampionátu a největší ryba závodu. Byl to splněný sen stát na tomhle závodu na stupních vítězů. Díky tomu, že se koná na Pálavě plné vázek je Stairs2Hell nejtěžší kaprařský závod na světě. To říká asi každý, kdo ho zažil a už má něco odzávoděno jinde. Zároveň je závod skvěle zorganizovaný. S ostatními Evropskými závody, které jsme navštívili, se to vůbec nedá srovnávat. Těšíme se na další ročníky a dokud nás budou brát, budeme rádi tento závod navštěvovat.

Ještě jednou děkujeme všem, co nám drželi palce!!!!!

20231014_152741.jpg
652d3a86b37eb.jpeg
652d3aa5d2a2c.jpg
652d3b2e34d0c.jpg
652d3b389f0a7.jpg
652d3b4094e24.jpg
652d3b4971990.jpg
652d3b55b6d9c.jpg
652d3b602b28b.jpg
652d3b6935150.jpg
652d3b70cbe1c.jpg
652d3b7992d0f.jpg
652d3b833d261.jpg
652d3b8d30061.jpg
652d3b9679cba.jpg
652d3ba078a41.jpg
652d3baac31bd.jpg
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete zde.