Rozmrznutí

20.02. 2023

Zprávu napsal: Ondřej

Včera jsme s Vaneskou vyrazili k vodě. Předevčírem rozmrzl stoják, tak jsem hned zašel předkrmit tři kilča boilies Tuňák/Kaviár. Tohle období po rozmrznutí bývá nejlepší z celého roku. Kapři bývají velmi aktivní. Sice se na prutu neperou, ale žerou o 106. :-) Rozhodl jsem se nezvykle do ledové vody krmit 24 mm boilies. Minule po rozmrznutí jsem tahal menší kapry jednoho za druhým, jenom jsem krmil a tahal. Řekl bych, že zákrm třeba pár kil 20 mm boilies na dně mohl vydržet několik minut, když násaďáci rozjížděli i dva pruty najednou.

Přišli jsme k vodě a chystali krmení. Vanesku baví přípravy stejně jako mě. Měli jsme s sebou Ostrého zimního lososa nachystaného již od minule. Dále Tuňáka na větší krmení a Ocean master nesměl chybět, vše 20 a 24 mm. Vždy mám rád krmení atraktivní, obzvláště do studené vody. Tedy vše dipuji tekutými s suchými dipy. Před nahozením ještě vždy nástrahy obalím do těsta a do PVA punčošky napůlím boilies, na které chytám.

Nahodili jsme, zakrmili a během chvíle přišel první kapr na Oceana 20 mm s popkou. Vaneska s ním zápolila. Počasí bylo jako na houpačce.Chvíli i vykouklo slunce, chvíli byl slejvák a silný vítr. Vaneska se mnou vydržela asi 4 hodiny. Vydržela by déle, ale Lucka trnula hrůzou, asi aby jí to neodfouklo.  :-)

Po prvním kaprovi přišel druhý na Oceana. Rozhodl jsem udělat návazec na 2x 20 mm daleko od háčku. To jsem do ledové vody ještě nenastražil. I to nakonec před desátou slupnul šedesátník. Na Ostrého zimního lososa s popkou Milk shake jsem chytil největšího kapříka dne. Byl to pěkný zimní den. Těžko říct jestli to byl dobrý nápad s většími sousty, třeba by zrovna velký kapr chtěl sousto menší a prochytal bych se k němu.... Těžko říct, ale je třeba vyzkoušet  různé taktiky, aby rybář získával stále nové zkušenosti.

63f32910b7d36.jpg
63f32921cf430.jpg
63f329303f56b.jpg
63f3294fd6320.jpg
63f3297896bcd.jpg
63f32993575d3.jpg
63f329ab01f37.jpg
63f329d5e171e.jpg
Zobrazeno: 545 x
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete zde.